Chiftelute cu sos picant

Chiftelele cu sos picant pot fi servite la pranza. Ingredientele necesare sunt: carne tocata, ceapa, ulei, patrunjel.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 chifla sau felii de paine de o zi
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 600 g carne tocata
  • 2 oua
  • mustar
  • 2 ardei iuti tocati
  • 2 lingurite de maghiran uscat
  • 1 lingurita boia
  • sare
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 fir de praz
  • 2 linguri miere
  • 100 ml sos de soia
  •  

Mod de preparare

Chiftelutele cu sos picant se pregatesc astfel: inmuiem chifla in apa rece, tocam ceapa si o calim in ulei incins. Adaugam patrunjel si amestecam. Intr-un castron framantam paine, punem carnea tocata, ouale, ceapa, mustarul si jumatate din cantitatea de ardei iute.  Dam gust cu maghiran, sare si boia. Modelam chiftelele si le punem la prajit in ulei incins.

Facem sosul: taiem fasii morcovul, dovlecelul si prazul, se calesc intr-o lingura de ulei incins aproximativ 3 minute. Adaugam 2 linguri sos de soia si restul de soia se amesteca impreuna cu mierea si restul de ardei iute. Se servesc impreuna cu chiftelutele.


Alte retete de chiftele recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors