Chiftelute cu carne este o reteta usoara de chiftelute aperitiv. Chiftelutele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive festive.
Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa taiata marunt si calita, cu cartoii taiati cubulete si cu usturoiul. La tocatura se adauga oul crud, un virf de cutit cu piper, 1 lingurita de sare fina si patrunjelul sau mararul taiat marunt, apoi se amesteca bine.
Intr-o farfurie se pune faina sau pesmet, se ia cite o lingurita cu virf din compozitie, se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite. Se infierbinta tigaia fara grasime 3-4 minute, la foc mijlociu, Apoi se pune uleiul 1/2 cm. si imediat se asaza chiftelele unele linga altele, cate incap, neinghesuite. Se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cind sint gata se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc. Prajirea trebuie sa dureze circa 10 minute pe fiecare parte.
Cele 2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
- tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
- cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore datorita careia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Se servesc calde cu orice garnitura de legume, cu salata de cartofi cu ceapa , cu fasole batuta, varza calita, mincaruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de macris, iar reci cu ardei, rosii, ridichi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post