Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau ca aperitiv într-un meniu diversificat. Spor la gatit!
Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza. Carnea tocata se amesteca impreuna cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, ouale si patrunjelul tocat. Se adauga pesmetul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung mainile cu putin ulei si se ia din compozitie. Se formeaza bilute, apoi se aplatizeaza usor. Se asaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 30 de minute, timp in care se vor intoarce pe partea cealalta. Se servesc calde, ca atare, alaturi de rosii, castraveti, ridichi, sau pot fi servite alaturi de un sos de rosii. Pofta buna!
Va las aici cateva retete asemanatoare care nu trebuie ratate: https://www.culinar.ro/retete/culinare/aperitive/aperitive-cu-carne/rulouri-cu-carne
https://www.culinar.ro/retete/culinare/aperitive/aperitive-cu-carne/briouates-rulouri-marocane-cu-carne-tocata-video
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce