Chiftele cu zacusca

Chiftelele cu zacusca sunt un aperitiv foarte gustos. Se prepara din carne tocata, vinete, ceapa, ardei, bulion si condimente.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chifetele:
  • 400 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 felie de paine
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Pentru zacusca:
  • 2 vinete
  • 1 ceapa
  • 3-4 ardei
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ardeii si vinetele se coc, apoi se curate de coaja si se lasa la scurs. Separat, se caleste ceapa, se adauga vinetele, ardeii tocati si se caleste totul 5 minute. Se adauga bulionul, foaia de dafin, sarea si piperul. Separat, se prepara chifetelele, amestecand carnea tocata impreuna cu ceapa tocata marunt, painea inmuiata in apa, patrunjelul tocat, sare, piper. Se formeaza chiftele rotunde, care se prajesc in ulei bine incins.


Chiftelele se garnisesc cu zacusca.
Alte aperitive:
Ciuperci umplute
Chiftele
Placinta cu carne

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors