Cheeseburger Pie (chec cu carne tocata) este o placinta delicioasa cu carne, un aperitiv deosebit pe care il puteti servi la mesele festive.
Se pune o ceapa la prajit Cind e aurie se pune 1/2 kg de carne tocata (eu folosesc curcan sau pui, dar se poate face si cu vita sau porc) si se lasa pana e carnea facuta.
Intre timp se unge un vas cu margarina din belsug.
Carnea se scurge bine de ulei, se pun condimente (eu am pus sare, piper, boia dulce si curry) si se toarna in vasul pregatit.
Cam 200g mozarella (sau cascaval sau ce brinza aveti la indemina) se da pe razatoare si se trinteste deaspura.
Separat se bat 2 oua cu 240ml lapte, se pun 120g faina si 3/4 lingurita bicarbonat si se amesteca. Se toarna compozitia peste ce-i in vas deja. Se da la cuptor, la foc mediu (175C), cam 25-35 min. Se face testul cu un cutit (nu scobitoare).
E mai bun la temperatura camerei, daca vrea careva sa incerce, sugerez sa-l faca din timp, sa-i dea 1-2 ore ragaz de odihna.
Pofta buna! Reteta Cheeseburger Pie a fost propusa de California pe forum culinar.ro