Chec de piept de pui

Chec de piept de pui este o reteta simpla si delicioasa pe care oricine o poate pregati. Aveti nevoie de 250 g piept de pui.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g piept de pui
  • 80ml ulei
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • 130 ml lapte
  • 100 g telemea
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura faina pentru tava.

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in cubulete, care trebuie stropite cu 2 linguri de ulei si bine condimentate cu sare si piper si lasate 30 minute la macerat. Se curata ceapa, tocata marunt si calita in uleiul ramas. Se adauga rosiile decojite si taiate felii. Dupa ce scade sucul lasat de rosii, adaug carnea de pui si se lasa 5 minute pe foc, avand grija la amestec. Se stinge focul si se lasa amestecul sa se raceasca.


Se mixeaza oualele cu uleiul de masline, cu laptele caldut, telemeaua rasa si faina cernuta la care se adauga praful de copt. Se mai adauga si amestecul de rosii, carne si ceapa si se completeaza cu sare si piper, dupa gust. Se toarna amestecul intr-o tava de chec. Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu 45 minute.


Chec de piept de pui se taie doar dupa ce se raceste.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors