Chec de carne

Taiem morcovii si ceapa marunt si ii punem la calit cu ulei (puteti adauga si dovlecei, ceapa verde sau ciuperci). Apoi adaugam usturoiul taiat marunt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg carne tocata de porc si vita
  • 200gr pesmet
  • 200gr morcovi
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • cimbru sau alta verdeata
  • dupa gusturi
  • 2 linguri ketchup
  • 3 oua
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem morcovii si ceapa marunt si ii punem la calit cu ulei (puteti adauga si dovlecei, ceapa verde sau ciuperci).

Apoi adaugam usturoiul taiat marunt si cimbru.

Carnea se amesteca cu ketchup, oua si pesmet.

Adaugam legumele calite.

Si punem compozitia intr-o forma de chec, apoi ungem cu o lingura unt moale.

Coacem la 175°C circa 30 minute apoi scoatem forma afara si ungem compozitia cu cealalta lingura de unt.

Dupa alte 30 minute e gata, o rasturnam pe un servet
Pofta buna!

Reteta Chec de carne a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu carne: Rulouri de zucchine cu carne tocata

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce