Pornim cu prepararea aluatului pentru clatite. Se bat ouale cu sare si ulei, se pune faina, se omogenizeaza, se subtiaza cu bere si se coc clatitele.
Pornim cu prepararea aluatului pentru clatite. Se bat ouale cu sare si ulei, se pune faina, se omogenizeaza, se subtiaza cu bere si se coc clatitele. Se caleste ceapa, nitel morcov si ceva usturoi. Se pune carnea tocata. Se calesc impreuna, apoi se pune bulion si se lasa sa bolboceasca pana se duce tot sucul. Apoi se lasa la racit. Se unge si se tapeteaza o tava cu faina. Carnea racita se gusta de sare si piper, i se mai da un ou, ceva pesmet si niste verdeata. Pe fiecare foaie de clatita se pune o frunza de salata. Se ruleaza compozitia. Se pun clatitele in tava. Apoi am facut un aluat ca de clatite (ca mai devreme) + cascaval si smantana. Se toarna zeama dupa ce s-au mai pus si ceva felii de rosii.
Se mai rade cascaval si se da la cuptor.
Se orneaza cu verdeata si se taie felii. Reteta Budinca de clatite cu carne, branza si cascaval a fost propusa de BD pe forum culinar.ro
Alte retete cu clatite gasiti aici:
Clatite cu spanac si ricotta,
Clatite cu dovlecei,
Clatite cu ciuperci