Briose cu sunca, condimentate

Aceasta reteta de briose cu sunca este delicioasa, usor de preparat, iar rezultatul final reprezinta cu succes o gustrae consistenta pentru pachet, sau un aperitiv delicios.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 bucati de kaiser
  • 3 pahare faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita mica (de cafea) praf de copt
  • 1 lingura busuioc proaspat
  • tocat marunt
  • 2 linguri arpagic proaspat
  • tocat marunt
  • 2 linguri oregano proaspat
  • tocat marunt
  • ¾ parmezan razuit
  • 2 oua batute usor
  • 1 pahar lapte

Mod de preparare

Kaizerul se taie in patratele marunte si se prajeste la flacara mijlocie pana ce devine crocanta. Se scoate pe servetel si se lasa sa se raceasca.

Cuptorul se incalzeste la 200 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt.

Intr-un vas mai mare se pune faina, untul framantat, condimentele, kaizerul, parmezanul si laptele amestecat cu ou.

Aluatul se pune in forme si se lasa la copt 15-20 de minute.


Briosele cu sunca se servesc dupa ce s-au racit. Pot fi puse si la pachet.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce