Anghinare umpluta cu carne

Anghinarea se curata de foile mici, i se rupe coada si se scobeste de fibrele din interior. Apoi se freaca cu o lamaie ca sa nu se inegreasca si se pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 anghinare
  • 300 gr carne
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • 50 gr unt
  • 1 ceasca zeama de carne
  • 1 pahar bulion de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita faina
  • 2-3 linguri vin

Mod de preparare

Anghinarea se curata de foile mici, i se rupe coada si se scobeste de fibrele din interior. Apoi se freaca cu o lamaie ca sa nu se inegreasca si se pune la fiert in apa fierbinte cu sare. Dupa ce a fiert putin, se scoate din apa si i se scoate mijlocul, incet. Intre timp se da carnea prin masina de tocat si se amesteca apoi cu sare, piperul, oul si patrunjelul tocat marunt. Anghinarea se umple cu acest amestec dupa care se aseaza intr-un vas si se pune in cuptor, unde se lasa la rumenit. Separat, se face un sos din 25 gr unt si faina stinsa cu bulionul de rosii. Sosul se toarna peste anghinare si se lasa la fiert aproximativ 20 de minute, dupa care se toarna zeama de carne si vreo 2-3 linguri de vin.


Se serveste fierbinte. Alte retete: Ciuperci umplute Ardei umpluti Cartofi la cuptor

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post