Aluat de tarta cu slanina

Faina se amesteca cu 150 gr unt, sare si 2 galbenusuri.Se framanta bine, dupa care se lasa sa se odihneasca o ora. Slanina se taie in bucatele mici s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 1 jumatate pahar apa
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • 180 gr smantana
  • 3 oua
  • 250 gr slanina afumata
  • piper

Mod de preparare

Faina se amesteca cu 150 gr unt, sare si 2 galbenusuri.Se framanta bine, dupa care se lasa sa se odihneasca o ora. Slanina se taie in bucatele mici si se rumenesc in restul de unt. Separat, se intinde aluatul intr-o tava mare de placinta. Se amesteca intre timp, 3 oua cu smantana si piper si se adauga slanina. Se toarna aceasta compozitie peste aluatul din tava. Se presara deasupra cu bucatele de unt si se introduce tava in cuptorul incins, unde se lasa la rumenit.


Se servesc ca aperitiv.

Alte retete:

Saratele

Chiftele

Rulada de porc

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post