Tofu prajit

Ciupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora. Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste in ulei pana devine maro-

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g Tofu/ este mai bun cel afumat
  • 15 g ciuperci uscate aromate/ Shiitake
  • 20 g ghimbir proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de sos de soia
  • putin zahar
  • sare
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Ciupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora.

Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste in ulei pana devine maro-auriu. Se scoate tofu din ulei , iar in uleiul ramas prajim prima data ceapa rosie taiata in rondele pana devine sticloasa. Apoi adaugam ciupercile aromate foliate si ghimbirul , apoi asezonam cu sos de soia, piper, vegeta si foarte putin zahar. Prajim in continuare timp de 5 minute pe foc mediu. Adaugam tofu prajit si apa in care au fost inmuiate ciupercile. Fierbem sub capac timp de aprox. 10 minute. Luand jos capacul, amestecam continu pana se se indeasa.

Se poate folosi de catre vegetarieni ca fel de mancare separate, dar si se potriveste si ca garnitura la friptura de carne.
Alte retete

Dovlecei cu branza

Zacusca ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors