Telemea Braziliana Raw Vegana este delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta va trebuie doar nuci, pastile probiotice si apa.
Pasul 1: Se blenduiesc vijelios in blender ingredientele de mai sus, pana devin ca un nectar gros.
Pasul 2: Totul se rastoarna intr-o punga speciala de strecurat si se lasa la scurs sau incepeti sa strangeti bine punga si scoateti cat de mult lichid posibil. Puneti punga cu branza intr-o sita emailata si adaugati o greutate peste ea. Se va lasa la fermentat timp de 8-10 h.
Laptele ramas se va amesteca cu cafea din cereale/cacao, indulcitor natural, vanilie si la frigider cu el. Se bea fara rasuflare dupa ce s-a racit fiindca este teribil.
Pasul 3: Dupa ce s-au scurs cele 8-10 h, incercati sa mai scoateti cat de mult lichid puteti din branza, pana are consistenta unei branze proaspete. Se transfera intr-un bol, se amesteca cu sare (dupa gust) si 2 linguri drojdie inactiva. Se aseaza branzica intr-un bol rotund tapetat cu hartie cerata, se preseaza bine in asa fel incat sa fie acoperite toate laturile si se acopera cu un capac. Se lasa la frigider timp de 2 h pentru a se intari. Odata intarita, se poate taia in felii precum telemeaua. Se pastreaza foarte bine in frigider timp de 2-3 zile intr-un bol de sticla.
* Eu am folosit Ultimate Flora Critical Care care este un mix de probiotice. Probioticele vegane se gasesc mai rar, insa se pot comanda online din alte tari. V-am dat un link mai sus, insa puteti cauta pe Google si alte magazine care ofera acest produs. Sau mai puteti folosi orice fel de probiotice obisnuite gen Lactobacilus Acidofilus, Bifidobacterium bifindum, Lactobacilus Rhamnosus, etc.
Telemea Braziliana Raw Vegana se serveste ca aperitiv.
Sursa acestei retete este site-ul Ligiapop.com
Se stie ca mezelurile din comert sunt asa cum sunt iar la noi, fiul meu e mare amator de sunca, la scoala in pachetel vrea...
Pastrama de curcan la slow cooker Crock-PotIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala