Tarta cu dovlecel si telemea

Se framanta ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila si se baga pentru 30 min la frigider. Dovlecelul se curata si se taie bastonase, o ceapa m

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 120 g unt
  • 150 g faina
  • o lingurita sare
  • un galbenus
  • Umplutura:
  • 500 g dovlecel
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 250 gr. telemea
  • marar.

Mod de preparare

Se framanta ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila si se baga pentru 30 min la frigider. Dovlecelul se curata si se taie bastonase, o ceapa mai mare se caleste in putin ulei de masline, se adauga dovlecelul si se lasa pana e moale. Se unge si se tapeteaza cu faina o forma de tarta, se intinde aluatul si se lipesc bine marginile aluatului de forma, pentru ca sa nu se lase la cuptor; se intepa cu furculita si se coace cam 15 min. Se pune umplutura de dovlecel, iar deasupra se toarna 3 oua batute cu 3 linguri smantana mai groasa, 250 g telemea si marar prospat. Se mai coace aprox. 30 min


Se serveste calda sau rece ca si aperitiv ori gustare. Reteta Tarta cu dovlecel si telemea a fost propusa de micul pe forum culinar.ro.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors