Tarta cu branza feta, ceapa si masline

Incinge cuptorul la treapta IV-V (180-200C). Incinge untul intr-o cratita, apoi adauga ceapa. Presara sare, piper si caleste ceapa cam 10 minute, la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt 25g
  • 2 cepe rosii mari
  • taiate solzisori
  • zahar brun 10g
  • otet balsamic 10ml
  • faina 30g (pentru pudrat)
  • aluat foitaj congelat 450g
  • branza Feta taiata cubulete 100g
  • masline negre tocate 175g
  • ulei de masline extravirgin 20ml
  • frunze de busuioc tocate 50g (pentru decor)
  • 1 salata verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Incinge cuptorul la treapta IV-V (180-200C). Incinge untul intr-o cratita, apoi adauga ceapa. Presara sare, piper si caleste ceapa cam 10 minute, la foc mic, pana se inmoaie. Adauga zaharul si otetul balsamic si mai las-o inca 5 minute sa se caramelizeze. Las-o la racit. Intinde foaia de aluat intr-o tava dreptunghiulara pe care ai tapetat-o cu faina. Adauga ceapa calita, branza Feta si maslinele.Toarna si uleiul de masline. Las-o la cuptor 15-20 minute, pana aluatul devine auriu si crocant. Presara frunzele de busuioc.


Serveste cu salata verde.

Alte retete recomandate:

Tocana

de ciuperci

Tocanita

de pui cu cartofi

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala