Intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea. Le mixati cu mixerul apoi puneti peste compozitia obtinuta si cele 3
Intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea.
Le mixati cu mixerul apoi puneti peste compozitia obtinuta si cele 3 albusuri batute spuma (va reamintesc ca albusurile se bat cu mixerul curat, altfel nu va iese spuma).
Dupa ce puneti albusurile peste compozitia din castron, amestecati in continuare de sus in jos, cu o lingura de lemn, pana compozitia obtinuta este asemanatoare celei de chec.
O rasturnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O rulada iese cum trebuie, daca folosim tava corespunzatoare, adica in momentul cand turnati aluatul in tava, aceasta trebuie miscat pana acopera fundul tavii.
Tava o puneti la cuptorul incins la 170-175 de grade (sau la cuptoarele normale la focul cel mai mic) si o lasati cam 15-20 de min. Se face testul cu o scobitoare dupa 15 min (sa nu se carbonizeze sau sa faca scoarta).
Dupa ce e gata, o rasturnati cu fata in jos pe un servet uscat si extrageti hartia de copt.
Faceti cubulete cascavalul si puneti din loc in loc si bucatele de unt.
Dupa aia rulati. Aluatul este elastic, il puteti rula foarte usor.
Dupa ce-l rulati il puneti la loc in tava, pe hartia de copt si-l dati din nou la cuptor pentru 10 minute.
Dupa cele 10 minute pe care o lasati in cuptor, nu o taiati imediat, o lasati sa se raceasca.
Pofta buna!
Reteta Rulada cu unt si cascaval a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post