Rulada cu unt si cascaval

Intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea. Le mixati cu mixerul apoi puneti peste compozitia obtinuta si cele 3

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri de faina (eu cern faina)
  • 3 linguri de smantana
  • 3 oua
  • 50 gr. unt
  • 150 gr. cascaval
  • un pic de sare

Mod de preparare

Intr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea.

Le mixati cu mixerul apoi puneti peste compozitia obtinuta si cele 3 albusuri batute spuma (va reamintesc ca albusurile se bat cu mixerul curat, altfel nu va iese spuma).

Dupa ce puneti albusurile peste compozitia din castron, amestecati in continuare de sus in jos, cu o lingura de lemn, pana compozitia obtinuta este asemanatoare celei de chec.

O rasturnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O rulada iese cum trebuie, daca folosim tava corespunzatoare, adica in momentul cand turnati aluatul in tava, aceasta trebuie miscat pana acopera fundul tavii.

Tava o puneti la cuptorul incins la 170-175 de grade (sau la cuptoarele normale la focul cel mai mic) si o lasati cam 15-20 de min. Se face testul cu o scobitoare dupa 15 min (sa nu se carbonizeze sau sa faca scoarta).

Dupa ce e gata, o rasturnati cu fata in jos pe un servet uscat si extrageti hartia de copt.

Faceti cubulete cascavalul si puneti din loc in loc si bucatele de unt.

Dupa aia rulati. Aluatul este elastic, il puteti rula foarte usor.

Dupa ce-l rulati il puneti la loc in tava, pe hartia de copt si-l dati din nou la cuptor pentru 10 minute.

Dupa cele 10 minute pe care o lasati in cuptor, nu o taiati imediat, o lasati sa se raceasca.


Pofta buna!

Reteta Rulada cu unt si cascaval a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala