Quiche Lorraine cu brie

Quiche Lorraine cu brie este o reteta de tarta cu carne specific frantuzeasca. Pentru aceasta reteta trebuie sa pregatiti mai intai un aluat de tarta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 120 unt
  • 220 faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de apa
  • un praf de sare
  • Compozitia:
  • 300g bacon
  • 150g branza brie
  • 150g cascaval
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 100ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita marar uscat

Mod de preparare

Faina, untul moale, oul, sarea si apa se pun in robot si se amesteca pana prind consistenta unui aluat, cca 2-3 min.
Se pune aluatul obtinut in folie alimentara si se tine 30 de min la rece. Dupa 30 de min punem aluatul intre 2 folii alimentare sau de copt si intindem o foaie un pic mai mare decat forma de tarta sau forma in care coacem (a mea are diametrul cca 30). Foaia obtinuta o punem in tava, apasam pe margini ca sa prinda forma onduleurile,iar pe deasupra dam cu sucitorul pt a elimina aluatul care ramane in plus pe margini si mai dam 15-20 de min la rece pana se intareste. Intre timp pregatim compozitia: ceapa o curatam,o taiem julienne (fideluta) si o sotam cu un pic de ulei, adaugam baconul si lasam cca 4-5 min la foc iute pana se rumenesc un pic,apoi lasam sa se raceasca.
Jumatate din cascaval il dam pe razatoarea mica,branza o taiem cubulete si le punem intr-un vas impreuna cu ouale amestecate cu laptele, condimentele, ceapa si baconul(racite).
Inainte de a pune aluatul in cuptor il intepam cu furculita si punem deasupra hartie de copt peste care punem fasole boabe sau orez pt a nu se umfla.
Punem aluatul in cuptor cca 15 min la 200 de grade sau pana s-a rumenit un pic pe margini (nu tb sa fie copt decat pe jumatate). Scoatem aluatul dupa 15 min eliminam hartia, reglam cuptorul la 180 de grade, apoi turnam compozitia obtinuta, cascavalul ramas dat pe razatoarea mica deasupra si dam iar la cuptor pt cca 30 de min la 180 de sau pana se rumeneste frumos pe deasupra.



Quiche Lorraine poate fi un mic dejun consistent,un pranz la casoleta sau o cina copioasa. Quiche Lorraine se poate servi atat rece cat si cald, se face foarte usor si sigur va fi placut de toata familia.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors