Placinta cu spanac si brinza sau praz

Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc ca o plapuma si se dau l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500 gr. faina
  • 3 linguri undelemn sau margarina topita
  • 1 lingurita sare
  • o cana apa calduta. Pentru umplutura: brinza
  • spanac
  • oua

Mod de preparare

Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc ca o plapuma si se dau la rece 1/2-1 ora. In tava unsa se pune prima foaie (dupa ce a fost scoasa de la frigider intinsa), se stropeste (unge)cu grasime, se asaza umplutura facuta din brinza cu spanac si 3-4 oua sau in loc de spanac se fierbe praz in apa se scurge apa se adauga lapte si brinza cu oua, apoi peste aceasta compozitie se pune cealalta foaie dupa ce a fost intinsa pe planseta, dar se pune putin incretita. Se stropeste cu grasime se coace la un foc potrivit pina se aureste.
Se serveste calda, cu un pahar de lapte batut sau simpla. Se poate minca si rece.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala