Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte. Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de placinta . Se
Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte.
Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de placinta .
Se intind doua treimi din aluat pe o suprafata presarata cu faina pana devine suficient de mare incat sa acopere toata forma si sa depaseasca marginile.
Asezam un strat de cartfofi peste aluat si se presara cu cateva bucati de branza, felii de ceapa si ceapa verde.
Asezonam cu sare, piper si boia. Mai asezam un strat de cartofi, continuam cu stratul de ceapa si branza apoi turnam jumate din cu branza .
Se repeta operatiunea cu inca doua straturi de cartofi, se apasa usor apoi se toarna deasupra restul de de smantana .
Intindem restul de aluat. Ungem marginile aluatului cu ou apoi asezam aluatul peste cartofi.
Se strang marginile si se taie excesul cu un cutit.. Se unesc, se ung marginile aluatului si se ung iar cu ou.
Se aseaza placinta pe o tava si se da la cuptor 30 minute.
Se serveste direct din forma
Alte placinte
Tarta cu mere
Placinta cu branza
Placinta cu mere
Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala