Placinta aperitiv

O placinta care poate fi servita atat la micul dejun, cat si ca un aperitiv, este bun de pus la pachet, ce mai, este perfect!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 8 felii muschi file
  • 175 g crema telemea
  • gris pt tapetat tava
  • ierburi aromate
  • verdeturi Herbes de Provence

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia uscata, ouale batute, laptele caldut, uleiul si sarea. Va rezulta un aluat moale care nu trebuie framantat. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se unge cu crema de telemea, apoi se asaza feliile de sunca. Se toarna deasupra restul de aluat si se intinde cu grija. Se lasa la dospit o jumatate de ora. Se presara deasupra ierburi aromate si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii. Se serveste atat calduta, cat si rece! Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema caramel si zmeura

"Retete pascale" Un tort simplu, la care nu am multe de zis, pentru ca, ar fi mai bine sa il incercati ca sa...

Desert tort cu crema caramel si zmeura
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce