Placinta aperitiv

O placinta care poate fi servita atat la micul dejun, cat si ca un aperitiv, este bun de pus la pachet, ce mai, este perfect!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 8 felii muschi file
  • 175 g crema telemea
  • gris pt tapetat tava
  • ierburi aromate
  • verdeturi Herbes de Provence

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia uscata, ouale batute, laptele caldut, uleiul si sarea. Va rezulta un aluat moale care nu trebuie framantat. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se unge cu crema de telemea, apoi se asaza feliile de sunca. Se toarna deasupra restul de aluat si se intinde cu grija. Se lasa la dospit o jumatate de ora. Se presara deasupra ierburi aromate si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii. Se serveste atat calduta, cat si rece! Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors