Obatzda-aperitiv

Se zdrobeste branza cu mana sau se da pe razatoare,apoi se amesteca cu smantana si untul. Se curata, se spala si se toaca ceapa cat mai fin. Peste pas

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g branza de oaie-reteta originala spune camembert sau ramadur
  • dar merge si cu altceva
  • chiar si cu branzica de vaca
  • 75 g unt moale
  • o ceapa mare
  • o lingurita de boia dulce
  • sare
  • 2 lingurite de chimen
  • cateva linguri de smantana sau lapte ca sa fie mai moale

Mod de preparare

Se zdrobeste branza cu mana sau se da pe razatoare,apoi se amesteca cu smantana si untul.

Se curata, se spala si se toaca ceapa cat mai fin.

Peste pasta de branza se pune ceapa tocata si se condimenteaza cu chimen, boia si sare dupa gust.

Se amesteca bine. Din pasta rezultata se modeleaza cu doua linguri un fel de galuste care se pun pe platou si se decoreaza dupa dorinta.
Pofta buna!

Reteta Obatzda-aperitiv a fost propusa de Carmen T. pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu branza gasiti aici:

Placinta taraneasca cu branza,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Placinta invartita cu branza

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors