Merdenele cu branza

Se face o coca potrivita buna de intins subtire si se imparte in 3-4 bilutze egale. Se intinde cat se poate de subtire o biluta si se unge cu margarin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • faina 400 gr
  • o lingurita sare
  • o lingurita drojdie uscata
  • apa rece
  • margarina si ulei
  • Umplutura:
  • gris fiert cu putina sare si apoi amestecat cu branza rasa

Mod de preparare

Se face o coca potrivita buna de intins subtire si se imparte in 3-4 bilutze egale. Se intinde cat se poate de subtire o biluta si se unge cu margarina topita.

Se impacheteaza, avand grija sa se unga cu margarina de fiecare data. Se continua tot asa cu restul bilutelor. Se baga la frigider aluatul impaturit pentru o ora (cu cat sta la rece mai mult cu atat mai abine). Se scot de la frigider, se intind pe masa unsa cu ulei (atentie!! nu se mai lucreaza cu faina de acum), si apoi se umplu cu compozitia de branza. Se impacheteaza. Se pun in tava unsa cu ulei. Se coc la 220 grade in cuptorul incins bine in prealabil.


Se servesc la desert ori ca gustare.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors