Se intinde coca subtire (aluat de piine), se unge cu ulei sau untura topita, se farima brinza, se impatureste pe jumatate, apoi se unge iar, se presar
Se intinde coca subtire (aluat de piine), se unge cu ulei sau untura topita, se farima brinza, se impatureste pe jumatate, apoi se unge iar, se presara brinza si tot asa, pina ajunge cam de marimea unei coli A4. Astfel, cind este gata coapta va iesi stratificata ca un aluat foetat. Se ia bucata de placinta, se pune in tava unsa, se intinde cit este tava, se taie, cruda, in bucati (deoarece se pastreaza forma bucatilor si este mai usor de portionat cind este gata coapta) si se baga la cuptor.
Este gata cind capata o culoare aurie si se rumeneste usor pe margini.
Se poate incerca si varianta cu jumari mici si bine uscate in loc de brinza, caz in care placinta se chema pasparada.
Se serveste calda sau rece, cu bere sau vin
Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala