Majnita

Se intinde coca subtire (aluat de piine), se unge cu ulei sau untura topita, se farima brinza, se impatureste pe jumatate, apoi se unge iar, se presar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc. de coca
  • brinza de oaie grasa si putin ulei sau untura

Mod de preparare

Se intinde coca subtire (aluat de piine), se unge cu ulei sau untura topita, se farima brinza, se impatureste pe jumatate, apoi se unge iar, se presara brinza si tot asa, pina ajunge cam de marimea unei coli A4. Astfel, cind este gata coapta va iesi stratificata ca un aluat foetat. Se ia bucata de placinta, se pune in tava unsa, se intinde cit este tava, se taie, cruda, in bucati (deoarece se pastreaza forma bucatilor si este mai usor de portionat cind este gata coapta) si se baga la cuptor.

Este gata cind capata o culoare aurie si se rumeneste usor pe margini.

Se poate incerca si varianta cu jumari mici si bine uscate in loc de brinza, caz in care placinta se chema pasparada.
Se serveste calda sau rece, cu bere sau vin

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors