Knedly(galuste) cu branza dulce si carne

Branza se mixeaza bine cu mixerul pana devine fina si cremoasa. Se aduga untul si galbenusurile si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare, pan

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr branza dulce
  • 2 oua
  • 100 gr. pesmet
  • 50 gr.faina
  • 50 gr.unt
  • sare
  • Umplutura:
  • 150 gr carne afumata (kaizer afumat)
  • 1 ou
  • 20 gr. unt (optional)
  • 1 lingura pesmet
  • decor: unt
  • cascaval ras

Mod de preparare

Branza se mixeaza bine cu mixerul pana devine fina si cremoasa.

Se aduga untul si galbenusurile si se amesteca bine.

Albusurile se bat spuma tare, pana face tepi si se adauga peste amestecul anterior.

Se amesteca cu grija de jos in sus pana se incorporeaza tot.

Apoi se aduga restul de pesmet, va rezulta un aluat usor lipicios!

carnea se taie cubulete si se prajeste in tigaie, in unt ( eu nu am prajit in unt ca deh, kaizerul e destul de gras) se aduga pesmetul si sarea daca este nevoie!

Se imparte aluatul in bile aprox 16

Se aplatizeaza usor cu mana si se pune jumate de lingurita de umplutura. Se acoera cu aluat rotunjind usor in palma.

Se pune la fiert apa cu sare, cand clocoteste, se aduga galustele la fiert la foc mic. Se fierb aprox 8 min pana se ridica la suprafata.

Dupa 8 min, se scot la scurs.

Se incalzeste untul si se aduga peste galuste apoi se presara cascaval ras.
Se mai pot servi cu sos de ciuperci cu patrunjel si smantana.

Pofta buna!

Reteta Knedly(galuste) cu branza dulce si carne a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza dulce gasiti aici:

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Muffins (briose) cu branza si cascaval ,

Rulori cu brinza si praz, si foi brick

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala