Gorgonzola Finger Food

Consistenta cremoasa si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu preparate rafinate.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 15 cupe / 15 persoane:
  • 250 g  gorgonzola dolce IGOR
  • 100 g gorgonzola piccante IGOR
  • 300 g mascarpone
  • ghimbir
  • nuci
  • sofran

Mod de preparare

Taiati gorgonzola dolce IGOR si dati-o prin blender pana cand obtineti un sos cremos.

Umpleti pana la jumatate fiecare cupa cu acest sos cremos de gorgonzola dolce.

Impartiti mascarpone in trei parti egale, fiecare in cate un bol.

In primul bol adaugati ghimbir proaspat ras, in al doilea bol cu mascarpone adaugati un varf de cutit de sofran, iar in ultimul bol adaugati nucile taiate marunt.

Puneti in fiecare cupa cate un strat cu mascarpone din fiecare bol.

Adaugati apoi inca un strat de sos gorgonzola dolce IGOR.

La final adaugati cate un strat de gorgonzola piccante IGOR, mixata in blender.

Decorati fiecare cupa cu legume taiate julienne sau cu nuci tocate marunt.

 

Reteta de Paola Naggi


Serviti impreuna cu paine prajita.

Consistenta  cremoasa  si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu preparate rafinate. Gorgonzola Dolce Cremoso se potriveste perfect in retetele de aperitive, ca desert sau servita ca atare, impreuna cu paine sau biscuiti crocanti. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele albe.

Gorgonzola Piccante se potriveste foarte bine in salate sau servita alaturi de fructe precum struguri si smochine. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele rosii.

Toate produsele Gorgonzola IGOR sunt recunoscute de maestrii bucatari din intreaga lume, fiind apreciate in combinatii cu legume, paste, risotto, pizza, fripturi de vita si pui.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala