Gomboti cu branza

Se amesteca branza cu 1 lingura zahar, oul si cele 3 linguri de gris pana arata ca o crema. Cu lingura uda se aduna compozitia gramada si se lasa 30 d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr brinza
  • 1 ou
  • 3 linguri gris
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri mac macinat

Mod de preparare

Se amesteca branza cu 1 lingura zahar, oul si cele 3 linguri de gris

pana arata ca o crema. Cu lingura uda se aduna compozitia gramada si se lasa 30 de minute sa se odihneasca.

Se pune apa la clocotit. Cind apa clocoteste se da focul mai mic si se formeaza gombotii apoi se adauga in apa.

Nu au voie sa fiarba, numai sa stea in apa fierbinte de tot sa se umfle.

Se ia din compozitie cu lingura uda si se lasa incet in apa pana se umfla bine.

In timpul asta se amesteca 1 lingura de zahar cu 3 linguri de mac.

Se scot gombotii la scurs intr-o sita si se trec prin macul amestecat cu zahar.

Se pot trece si prin pesmet prajit cu zahar, nuca macinata sau migdale.
Reteta Gomboti cu branza a fost propusa de Carmiris

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala