Cosulete cu cascaval

Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:500 de grame de faina
  • 25 grame de drojdie proaspata
  • 75 grame de unt cu 80% grasime
  • 300 ml de lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • Umplutura: 100 de grame de branza proaspata de vaci
  • 150 de grame de cascaval ras
  • 50 de grame de unt moale
  • Finisat: ou batut sau galbenus

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine, se toarna amestecul lichid si se pune la framantat.

Aluatul elastic si deloc lipicios, se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa o jumatate de ora sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent.

Intre timp, se prepara umplutura, amestecand cascavalul ras cu branza de vaci si untul moale.

Se unge planul de lucru cu o pelicula de ulei si se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ jumatate de centimetru.

Se aseaza umplutura pe foaie.

Incepand dinspre latura mai scurta, se ruleaza aluatul.

Ruloul se lasa sa se odihneasca maximum 5 minute, apoi se ia din nou la framantat cu sucitorul, intinzandu-l intr-o foaie dreptunghiulara de dimensiunile precedentei.

Se ruleaza foaia din nou, de data aceasta pe latura lunga.

Cu o foarfeca, se cresteaza ruloul destul de profund, dar fara a-l desprinde complet, la distanta de un centimetru de la margine, apoi se face o crestatura indentica la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura se desprinde complet bucata crestata de rulou.

Se obtine o bucata de aluat impartita in trei, iar treimile exterioare se trag inspre afara, obtinand forma de cosulet cu toarta.

Cosuletele se aseaza in tava captusita cu hartie de copt.

Se lasa sa creasca intr-un loc ferit de curent inca aproximativ un sfert de ora, apoi se ung cu galbenus.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru douazeci si cinci de minute.


Reteta Cosulete cu cascaval a fost propusa de lauralaurentiu

Alte retete: Merdenele cu branza; Gomboti cu branza

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors