Coroana de branzeturi in foietaj

Am luat un aluat foetaj (deja intins). Am mixat ceapa verde, patrunjel si marar, impreuna cu urda, branza de burduf si telemea. Am facut o incizie dub

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat foietaj
  • Umplutura: urda
  • branza de burduf
  • telemea
  • ceapa verde
  • patrunjel
  • marar
  • Galbenus+smantana
  • za'atar sau mac
  • susan
  • branza rasa

Mod de preparare

Am luat un aluat foetaj (deja intins).

Am mixat ceapa verde, patrunjel si marar, impreuna cu urda, branza de burduf si telemea.

Am facut o incizie dubla (de 2 ori X )in centrul aluatului, am asezat umplutura pe margini, in forma de coroana, si apoi *triunghiurile* de aluat le-am

*ridicat* am uns cu galbenus amestecat cu samantana, si presarat cu mult za'atar.Se poate presara mac, sau branza rasa, sau susan.

La cuptorul preincalzit la 220° cca 25 min (depinde de cuptor).


Pofta buna!

Reteta Coroana de branzeturi in foietaj a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Placinta taraneasca cu branza,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Placinta invartita cu branza

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala