am fiert 125 g orez cu bobul marisor si lipicios(arborio), adaugand la fiert cate putina apa clocotita si o frunza de dafin si un sambure de cardamom.
am fiert 125 g orez cu bobul marisor si lipicios(arborio), adaugand la fiert cate putina apa clocotita si o frunza de dafin si un sambure de cardamom. nu puneti multa apa de la inceput si fierbeti doar cat sa se umfle bobul, e mai gustos asa.
Cat orezul se raceste , tocati o jumatate de ceapa si patrunjel verde ,cat va place.
Asezonati cu sare si piper dupa gust, si amestecati cu lingura , pt a impiedica sfaramarea orezului.
Pregatiti ouale ca pt snitel, si o farfuriuta cu pesmet, eu am avut niste cereale simple, si cu mana umeda formati piftelutele, punand si mozzarella inauntru, strangeti bine tavaliti-le de cate 2 ori prin oua batute si pesmet.
Puneti sub un grill infierbantat, intr-o tava captusita doar cu aluminiu, fara ulei.
si tineti cate 3 min pe fiecare parte...sau sa se coaca cum doriti, preferabil doar atat cat sa se rumeneasca frumos si sa se topeasca mozzarella. dak sunt tinute mai mult ...iese afara branzica si efectu nu mai e acelasi.
Alegeti salata preferata si dressingul dorit si serviti...e o bunatate ! si doamnele la dieta se pot bucura seara de o papica consistenta , saraca in calorii.
Pofta buna!
Reteta Chiftelute (piftelute) din orez cu mozzarella propusa de nico-vya
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios