Chiftele de branza de capra cu merisoare

Chiftelele de branza de capra cu merisoare reprezinta un aperitiv deosebit. Asociate cu o salata pot fi servite si ca fel principal de mancare.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g branza de capra
  • 70g merisoare uscate
  • 70g nuci pecan maruntite si prajite
  • 200g pesmet
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica maruntita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cu ajutorul unui blender mixeaza branza de capra impreuna cu merisoarele si nucile pecan pana cand amestecul este omogen (dar nu exagera). Adauga condimentele si ceapa si mai amesteca usor pana se incorporeaza.

Formeaza cu ajutorul mainilor sau a unei linguri chiftele, pe care le dai prima data prin oul batut si apoi prin pesmet. Aseaza-le pe o tava si da-le la frigider pentru 1 ora.

Dupa ce chiftelele de branza sunt racite bine, incinge ulei intr-o tigaie potrivita pentru prajit, si aseaza cu grija chiftelele inauntru si lasa-le 20 de secune pe o parte si pe cealalta, pana cand devin aurii.

Este foarte important ca aluatul pentru chiftele sa fie rece, deoarece altfel se vor dezintegra in tigaie.


Chiftelele de branza cu merisoare se servesc ca si aperitiv. Asociate cu o salata, pot fi servite si ca fel principal de mancare.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors