Budinca de clatite cu brinza de vaci

Din faina, 1/2 ou, putina sare si lapte se amesteca o compozitie pina se omogenizeaza. Se subtiaza cu restul de lapte, amestecind mereu, pina cind are

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 80 gr. faina
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • 100 gr. brinza de vaci
  • 10 gr. unt

Mod de preparare

Din faina, 1/2 ou, putina sare si lapte se amesteca o compozitie pina se omogenizeaza. Se subtiaza cu restul de lapte, amestecind mereu, pina cind are consistenta unei smintini subtiri. Se ia din aceasta compozitie, se toarna in tigaia speciala de teflon, fara grasime, clatite si se prajesc pe ambele parti, fara sa se rumeneasca. Se umplu apoi clatitele cu brinza de vaci amestecata cu jumatate de ou si se rumenesc cu marginile indoite in interior, ca sa nu iasa umplutura. Se dau la cuptor in baia de apa 10-15 minute, avind grija sa nu se usuce la suprafata.
Se servesc calde

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala