Branza topita cu smantana

Pentru branza topita cu smantana se pune laptele la fiert, se adauga branza de vaci la scopt, o stoarcem in tifon, dupa care o dam prin masina de carne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l de lapte
  • 2 kg branza de vaci
  • 6 oua
  • 400 g unt
  • 800 g smantana
  • sare
  • piper
  • delicat dupa gust
  • 3 lingurite de bicarbonat
  • Facultativ se pot adauga :
  • ciuperci
  • verdeata
  • sunca sau
  • masline

Mod de preparare

Pentru branza topita cu smantana se pune laptele la fiert, se adauga branza de vaci la scopt, o stoarcem in tifon, dupa care o dam prin masina de carne. Branza macinata o amestecam cu untul, ouale, sarea, piperul, delicatul, bicarbonatul si o lasam sa stea timp de 10-12 ore la macerat. Punem apoi compozitia intr-o cratita cu fundul dublu la foc potrivit, mestecam cu lingura de lemn, pana devine o pasta fluida fara boturi, dupa care dam cratita deoparte, adaugam smantana, o incorporam bine, dam gust de sare si piper, apoi o turnam in forme diferite si dam la rece. Acoperim vasele dupa ce s-a racit compozitia.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors