Borek

Borek este un foietaj cu branza delicios. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de foi de placinta si branza dulce.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • ulei ptr uns foile
  • 500 grame branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 cutie mica de smantana
  • putina sare

Mod de preparare

Borek este un foietaj cu branza delicios. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de foi de placinta si branza dulce. Foile de placinta la puteti cumpara sau la puteti pregati acasa.

Oricare dintre cele doua variante le-ati alege trebuie sa impartiti cantitatea in doua. O jumatate o veti folosi pentru partea de jos, iar celalta o veti pune deasupra.

Foile se ung cu ulei, iar branza o amestecati cu ouale batute, putina sare si smantana. Pasta cu branza o turnati peste primul strat de foi de placinta si acoperiti apoi din nou cu aluat.

Crestati cu un cutit ascutit viitpoarele felii, astfel atunci cand va fi copt borek-ul vet putea taia mult mai usor.

Se lasa cam 40 de minute la cuptor.


Borek se serveste ca si aperitiv ori gustare.Poate fi consumat atat cald, cat si rece.
La aceasta reteta o tava Emile Henry de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte utila.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors