Ardei umpluti cu branza

Un aperitiv deosebit, foarte gustos si usor de facut. O sa va surprindeti familia si musafirii intr-un mod placut cu acest preparat.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -6 ardei capia
  • -2 oua
  • -3 linguri faina
  • -150 g branza burduf
  • -250 g ricotta
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ardeii ii spalam bine cu apa rece si ii uscam. Ii coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie.

Ii punem la racit intr-un strecurator si presaram sare peste ei.

Ii acoperim cu un prosop umed. In acest fel ii vom putea curata mai usor.

Pana se racesc ardei facem umplutura: amestecam ricotta cu branza de burduf pana cand se omogenizeaza bine.

Gustati si mai adaugati sare daca mai trebuie. Ardeii ii curatam de coaja si de seminte si ii desfacem ca si pe o carte.

Vom avea din fiecare ardei cate o felie. Punem cate o lingura de branza pe fiecare si refacem ardeiul unind partile laterale.

Pregatim un vas cu faina si batem ouale cu o furculita. Intr-o tigaie mare punem ulei la incins.

Dam fiecare ardei prin faina si ou de doua ori (faina –ou-faina-ou) si prajim in ulei incins. Sunt buni atat calzi cat si reci.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors