Acadelele de parmezan sunt niste aperitive foarte aspectuoase, simplu si rapid de preparat, perfecte pentru orice ocazie festiva sau petrecere. Sunt gata in 20 de minute.
Intr-o tava, pe hartie de copt se aseaza betele (pe care le-am taiat cam la jumatate, ca erau prea lungi), cu varful spre centru (asa cum se vede in foto). Apoi la capatul dinspre margine al fiecareia se pune cate o lingura de parmezan ras si se rasfira putin astfel incat sa se formeze un cerc cam de 7-7,5 cm diametru.
Se presara putin piper proaspat macinat si ce mai vrea fiecare, dupa preferinta si se da tava la cuptor cam 8 min la 175 grade C. In tava au loc 6 bete. Dupa ce se scoate tava de la cuptor se lasa sa se raceasca putin in tava.
Acadelele de parmezan se servesc alaturi de alte aperitive, infipte intr-un pahar cu sare colorata Pofta buna!
Reteta Acadele de parmezan a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro
Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala