Acadele de parmezan

Acadelele de parmezan sunt niste aperitive foarte aspectuoase, simplu si rapid de preparat, perfecte pentru orice ocazie festiva sau petrecere. Sunt gata in 20 de minute.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • parmezan ras sau orice altfel de branza mai tare (1 lingura pentru fiecare acadea)
  • piper (eu am pus si putin busuioc uscat)
  • bete pentru frigarui

Mod de preparare

Intr-o tava, pe hartie de copt se aseaza betele (pe care le-am taiat cam la jumatate, ca erau prea lungi), cu varful spre centru (asa cum se vede in foto). Apoi la capatul dinspre margine al fiecareia se pune cate o lingura de parmezan ras si se rasfira putin astfel incat sa se formeze un cerc cam de 7-7,5 cm diametru.

Se presara putin piper proaspat macinat si ce mai vrea fiecare, dupa preferinta si se da tava la cuptor cam 8 min la 175 grade C. In tava au loc 6 bete. Dupa ce se scoate tava de la cuptor se lasa sa se raceasca putin in tava.


Acadelele de parmezan se servesc alaturi de alte aperitive, infipte intr-un pahar cu sare colorata Pofta buna!

Reteta Acadele de parmezan a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala