Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

Ingrediente

  • Ingrediente Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
  • Pentru sosul bechamel cu gorgonzola:
  • 60 g unt
  • 60 g făină Sare și piper
  • 500 ml lapte
  • 150 g gorgonzola dulce (dolce)
  • Pentru aperitiv:
  • 6-7 felii de pâine (pentru o tavă de 15/20 cm)
  • 4 roșii mari
  • 20 g măsline
  • 2-3 fire de cimbru proaspăt
  • Busuioc proaspăt

Mod de preparare

Cum se prepara Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Începeți prepararea sosului bechamel: Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina și amestecați continuu timp de 1-2 minute până când obțineți o pastă omogenă.

Treptat, adăugați laptele cald, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați gătirea și amestecarea până când sosul se îngroașă și devine cremos. Condimentați cu sare și piper după gust.

Adăugați gorgonzola în sosul bechamel și amestecați până când se topește complet și se încorporează în sos. Lăsați sosul deoparte.

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tăiați roșiile în felii și feliați măslinele. Așezați feliile de pâine într-o tavă de copt in care am pus un strat generos de sos bechamel, acoperind întreaga suprafață. Alternati feliile de paine cu felii de rosii. Turnați sosul bechamel cu gorgonzola peste feliile de pâine, asigurându-vă că sunt bine acoperite.

Presărați măslinele deasupra. Presărați cimbrul proaspăt tocat și busuiocul proaspăt pe deasupra. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute sau până când aperitivul este bine rumenit și crocant. Lăsați să se răcească puțin înainte de a servi.

Poftă bună!

Sursa reteta: https://www.gorgonzola.com/ricette/torta-di-pane-al-forno-con-gorgonzola-dop/

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Aceasta tarta se poate servi atat calda, cat si rece. Merge de minune seara la cina, dar si pusa la pachet, la serviciu.

Aperitiv tarta cu branza si carnati
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa