Suc pentru dieta de toamna, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sfecla rosie – 200 g
  • para – 150 g
  • broccoli – 100 g
  • apa plata – 50 ml

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• spalati bine toate ingredientele si curatati sfecla
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• sucul se bea imediat dupa preparare.

Toamna e momentul ideal pentru a beneficia de toate elementele nutritive ale legumelor radacinoase, precum telina, sfecla, cartofii, pastarnacul sau radacina de patrunjel, sau pentru a incepe o cura de struguri sau produse probiotice care sa stabileasca echilibrul intestinal.
Iata ce legume si fructe nu ar trebui sa va lipseasca din alimentatie toamna:
Sfecla rosie consumata cruda in salate sau coapta la cuptor are efecte remineralizante si revigorante. Combate anemia, intareste imunitatea si stimuleaza functionarea ficatului. O alta varianta in care o puteti consuma este acest suc de toamna preparat prin presare la rece.
Dovleacul este o sursa bogata de betacaroten, fier, zinc, potasiu, fibre cu efect antioxidant, anticancerigen si de reglare a tensiunii arteriale. Dovleacul amelioreaza dispozitia datorita continutului de B-uri, potasiu si glucide cu absorbtie lenta.
Strugurii au puternic efect antioxidant, stimuleaza sistemul imunitar, ajuta sistemul digestiv si pe cel urinar. Pot fi consumati chiar ca aliment unic, dar nu mai mult de 1-2 zile.
Broccoli este una dintre cele mai puternice legume cu rol in preventia cancerului. Contine vitamina C, fier, calciu, betacaroten si un fitonutrient (sulforaphanul) care distruge bacteria Helicobacter Pylori responsabila de aparitia ulcerului. Atentie insa, persoanele care au disfunctii ale tiroidei trebuie sa consume cu moderatie legume din familia cruciferelor ( conopida, broccoli).
Nucile, desi au multe calorii, compenseaza prin bogatia de vitamine, B, E, minerale, proteine vegetale, acizi grasi si fibre. Ideal este sa mancati miezul de nuca pastrat in coaja pana in momentul consumului si sa nu depasiti 5-6 (25 g) nuci pe zi.

Savureaza cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/dieta-de-toamna-top-5-alimente-pe-care-trebuie-sa-le-consumi/

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors