Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape, dupa care se pun intr-un vas emailat mai mare si se zdrobesc cu mana. Se lasa sa
Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape, dupa care se pun intr-un vas emailat mai mare si se zdrobesc cu mana. Se lasa sa se limpezeasca la rece, apoi se strecoara prin tifon pus in doua. Sucul obtinut se masoara si se pune cu zahar in raport de 1/2 pe foc mic, sa se dizolve zaharul. Se mai fierbe un sfert de ora, dupa care se toarna cald in sticle curate si incalzite in cuptor. Se pasteurizeaza prin metoda cea mai potrivita si mai usoara.
Sucul se serveste cu apa minerala sau cu apa simpla, ca bautura racoritoare. Este bogat in vitamine, parfumat si gustos.
Alte retete:
Dulceata de zmeura
Sirop de zmeura
Dulceata de trandafiri
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post