Gingerata

Gingerata este de fapt o limonada cu ghimbir. Este o bautura foarte sanatoasa si racoritoare pentru care aveti nevoie de ghimbir proaspat, lamaie, indulcitor natural si apa

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 radacina medie ghimbir (cam cat 3 degete)
  • zeama de la doua lamai
  • 3-4 linguri indulcitor natural (miere
  • sirop de agave
  • artar)
  • 1 l apa

Mod de preparare

Ghimbirul se curata de coaja daca doriti, sau e necesar doar sa fie bine spalat. De la lamaie se foloseste doar sucul, dar daca doriti sa fie putin amarui puteti adauga si putina coaja. Ghimbirul se face bucati cu un cutit ceramic, dupa care se adauga impreuna cu toate ingredientele intr-un blender, si se proceseaza pana la omogenizare. Lichidul obtinut se strecoara neaparat.




Se serveste rece, ornat cu felii de lamaie.
Sursa acestei retete este site-ul culinar ligiapop.com
Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors