Pentru cvas cu stafide e pun intr-o oala sau in alt vas mare, zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se oparesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet.
Pentru cvas cu stafide e pun intr-o oala sau in alt vas mare, zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se oparesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet. Cand s-a racorit apa cat sufera degetul, se pun drojdia muiata cu putina apa si 1/2 lingurita de bicarbonat. Se lasa sa fermenteze 12 ore, apoi se strecoara si se toarna in sticle, dupa ce s-a pus in fiecare 2 — 3 stafide. Se inchid sticlele cu dop fiert, se leaga fiecare bine cu sfoara, ca sa nu sara dopul, si se mai tin doua ore la cald, apoi se duc in pivnita. Dupa 2 — 3 zile cvasul este bun de baut.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post