Smoothie pentru stimularea digestiei, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mar – 1 buc (250 g)
  • para – 1 buc (100 g)
  • ananas 100 g
  • morcovi – 2 buc
  • telina 1 tulpina
  • pudra proteica din canepa 1 lingurita
  • coriandru – o mana de frunze
  • menta o mana de frunze
  • nucsoara un varf de lingurita
  • ghimbir 23 cm de radacina

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru smoothie
• spalati ingredientele
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
Smoothie-ul se bea imediat dupa preparare, zilnic, timp de 2-3 saptamani, in prima parte a zilei.

Pentru imbunatatirea digestiei, Carmen Bruma propune cateva sfaturi de urmat:
1. optati pentru mese mai mici si dese, fara a creste aportul total de calorii. Este mult mai indicat sa luati zilnic cinci mese mai mici decat doua-trei foarte consistente.
2. Includeti in alimentatie 25-30 g fibre solubile, dar si insolubile din surse alimentare. Vi le puteti asigura din 5 portii de fructe si legume pe zi sau 3 portii de fructe si legume si un smoothie pentru stimularea digestiei.
3. Nu va certati si nu va enervati in timpul mesei.
4. Stati confortabil si folositi o masa cu o inaltime adecvata, pentru a nu va comprima stomacul printr-o pozitie defectuoasa.
5. Mancati incet si mestecati bine fiecare inghititura pana cand alimentele ajung in stare lichida.
6. Evitati excesul de grasimi pentru ca ingreuneaza digestia. Daca mancati alimente grase, asociati-le cu legume verzi, crude (care ajuta la digerarea grasimilor).
7. Evitati cafeaua, ceaiul, bauturile carbogazoase, alcoolul, tutunul, zaharul, prajelile.
8. Nu mancati nimic prea fierbinte sau prea rece, pentru ca extremele termice deranjeaza digestia.
9. Incercati sa mancati la aceleasi intervale orare in fiecare zi si sa faceti miscare in mod constant.
10. Consumaţi produse lactate fermentate, în special probiotice cu beneficii dovedite asupra sanatatii digestive.

Savurati cu placere!

Reteta completa: http://www.carmen-bruma.ro/10-sfaturi-pentru-o-digestie-buna/

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide