Smoothie pentru stimularea digestiei, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mar – 1 buc (250 g)
  • para – 1 buc (100 g)
  • ananas 100 g
  • morcovi – 2 buc
  • telina 1 tulpina
  • pudra proteica din canepa 1 lingurita
  • coriandru – o mana de frunze
  • menta o mana de frunze
  • nucsoara un varf de lingurita
  • ghimbir 23 cm de radacina

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru smoothie
• spalati ingredientele
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
Smoothie-ul se bea imediat dupa preparare, zilnic, timp de 2-3 saptamani, in prima parte a zilei.

Pentru imbunatatirea digestiei, Carmen Bruma propune cateva sfaturi de urmat:
1. optati pentru mese mai mici si dese, fara a creste aportul total de calorii. Este mult mai indicat sa luati zilnic cinci mese mai mici decat doua-trei foarte consistente.
2. Includeti in alimentatie 25-30 g fibre solubile, dar si insolubile din surse alimentare. Vi le puteti asigura din 5 portii de fructe si legume pe zi sau 3 portii de fructe si legume si un smoothie pentru stimularea digestiei.
3. Nu va certati si nu va enervati in timpul mesei.
4. Stati confortabil si folositi o masa cu o inaltime adecvata, pentru a nu va comprima stomacul printr-o pozitie defectuoasa.
5. Mancati incet si mestecati bine fiecare inghititura pana cand alimentele ajung in stare lichida.
6. Evitati excesul de grasimi pentru ca ingreuneaza digestia. Daca mancati alimente grase, asociati-le cu legume verzi, crude (care ajuta la digerarea grasimilor).
7. Evitati cafeaua, ceaiul, bauturile carbogazoase, alcoolul, tutunul, zaharul, prajelile.
8. Nu mancati nimic prea fierbinte sau prea rece, pentru ca extremele termice deranjeaza digestia.
9. Incercati sa mancati la aceleasi intervale orare in fiecare zi si sa faceti miscare in mod constant.
10. Consumaţi produse lactate fermentate, în special probiotice cu beneficii dovedite asupra sanatatii digestive.

Savurati cu placere!

Reteta completa: http://www.carmen-bruma.ro/10-sfaturi-pentru-o-digestie-buna/

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea