Siropul de soc este delicios, aromat, cu parfum de primavara. Puteti pastra siropul de soc pentru la iarna, daca rezista pana atunci :).
Florile de soc se scutura si se trec printr-un jet rapid de apa. Se taie pe cit posibil crengutele in asa fel incit sa ramina numai florile. Lamaile la fel se taie felii. Florile si lamaile se aseaza impreuna intr-un vas mai mare. Apa se pune la fiert (eu am pus in apa o pastaie de vanilie uscata fara maduva), dupa ce a dat citeva clocote se trage deoparte si se lasa 10-15 min. la racit dupa care se toarna peste flori si feliile de lamaie.
Se amesteca putin, dupa care se aseaza o farfurie intinsa peste care la fel se aseaza ceva greu, (eu am pus lamii) pt. a tine florile si lamiile sub apa. Totul se adopera bine si se lasa la rece 4-5 zile (in fiecare zi se amesteca putin) dupa care se stoarce bine cu mina florile si feliile de lamiie si apa se scurge bine printr-o pinza curata deasa (eu am pus servet de bucatarie din hirtie la prima filtrare si a doua un tifon).
Apa rezultata se pune la fiert in care se adauga zaharul si sarea de lamiie. La 1 l apa se adaoga;-1kg.zahar si 20 pina la 23g sare lamiie (eu am pus 20g dar cui ii place mai acrisor poate pina la 23g pe l sa puna).
Dupa ce zaharul sa topit si siropul a dat 2-3 clocote se ia de pe foc si se torna fierbinte in sticle, care se astupa imediat. Acest sirop de soc se pastreaza chiar mai mult de 1 an si este f. racoritor vara cu citeva buc. de gheata, apa minerala si cu 1 felie de lamiie sau portocela decorat,ceva pt. copii si oaspeti insetati.
Pofta buna! Reteta Sirop din flori de soc propusa de Afrodite pe forum culinar.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post