Sirop de zmeura

Am facut sirop de zmeura si mi-a placut foarte mult cum a iesit. Gustul este dulce-acrisor.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 1 kg zmeura
  • 550 g zahar
  • 550 ml apa
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Zmeura se spala si se amesteca cu zaharul. Se lasa la rece doua-trei ore pana cand isi lasa zeama. Dupa aceea, se pune la fiert impreuna cu apa si zeama de lamaie.

Se incalzeste cuptorul, apoi se opreste si se pun in el la uscat sticlele si capacele (3-4 sticle de 300 ml) pregatite pentru sirop.

Atunci cand siropul este gata, se strecoara si se pune fierbinte in sticle. Se infileteaza capacele la sticle si se pun la racit in paturi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce