Sirop de porumbe

Fructe mici care cresc in tufisuri ,lamarginea padurilor si se culeg toamna, tarziu, dupa prima bruma. Au gust dulce acrisor si o culoare mov -violet. Este bun pentru intarira imunitatii! Seamna la forma si culoare cu afinele, dar sunt acrisoare cu gust un pic strigent si au samburi ca ciresele. Pentru concurs "Toamna se numara borcanele"

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de fructe coapte de porumbele (culese in octombrie, dupa prima bruma)
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare

Porumbele se curata de codite apoi se spala in mai multe ape reci.Se pun in oala si se acopera cu apa rece cat sa treaca cu 2 cm peste fructe si se pun la fiert cca. 30 minute, pana ce le crapa pielita. Se strecoara de zeama apoi se paseaza bine cu o lingura pana ce scapam de samburi si pielita. Sucul rezultat il mai strecuram inca o data printr-o sita mai deasa,mai adaugam apa cat sa obtinem cam 1 l de lichid, adaugam zaharul si punem la fiert. Cand le presam sucul are un aspect tulbure, dar atunci cand adaugam zaharul, se limpezeste si capata o culoare superba, rubinie. Fierbem siropul cu zahar inca 30 minute, la foc domol,spumad cand si cand cu o spumiera. Siropul este delicios, gustos, un pic acrisor si plin de vitamina C. Se depoziteaza in sticle cu capac etans si se pastreaza la rece,mai multe luni.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors