Siropul de muguri de brad pe langa aroma sa inegalabila are si proprietati terapeutice. Afla cum sa prepari si tu siropul de muhuri de brad. Se spala bine mugurii si se lasa de seara pana dimineata intr-o oala cu apa Intro sita. Dimineata se ridica usor sita ca sa ramana in apa toate impuri
Se spala bine mugurii de brad si se lasa de seara pana dimineata intr-o oala cu apa Intr-o sita. Dimineata se ridica usor sita ca sa ramana in apa toate impuritatiile.
Mugurii spalati se pun intr-o oala curata (6L) si se pune apa pana sunt acoperiti (2200ml). Oala se pune pe foc si din momentul in care fierbe apa se cronometreza o ora apoi se stinge focul. Mugurii se strecoara si se storc bine. Apa ramasa, albicioasa si tulbure, se cantareste si se amesteca cu cantitatea identica de zahar si se pune la fiert pana se obtine siropul de consistenta obisnuita care se face si pentru dulceata.
Se incearca lasand cateva picaturi sa cada pe farfurie si daca se formeaza perle este gata. In acest moment se adauga zeama de la doua lamai si (facultativ) un plic de zahar vanilinat si 2 linguri de cognac si apoi se stinge focul.
Siropul de muguri de brad il pun fierbinte in borcane, inchid capacul, le intorc repede cu capacul in jos si inapoi. Dupa ce se racesc, se aseaza in raftul cu dulceata. Culoarea trebuie sa fie roscata, si consistenta mierii, asa ca in poza.
Un sfat: daca aveti cantitate mai mare de 2L de lichid fierbeti siropul in doua vase, astfel o sa fiarba mai putin ca timp si o sa ramana mai deschis la culoare. Siropul se pune fierbinte in borcane se inchide capacul si se intorc repede cu capacul in jos.
Pofta buna! Reteta Sirop de muguri de brad a fost propusa de Ardnax Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post