Sirop de cirese negre

Siropul de cirese negre este delicios si foarte sanatos. Pentru a face aceasta reteta de sirop de cirese amare aveti nevoie de 500 g cirese amare.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500 g cirese negre
  • 500 ml apa
  • 750 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Siropul de cirese negre este delicios si foarte sanatos. Pentru a face aceasta reteta de sirop se spala intai bine de tot ciresele, li se scot samburii si se rup coditele . Se pun intr-un vas si se acopera cu un sfert de kg de zahar. Se lasa asa in frigider peste noapte, ca sa lase zeama.

A doua zi se strecoare ciresele printr-un tipf sau o sita deasa. Apa cu restul zaharului se pune la fiert si cand zaharul s-a topit se adauga siropul rezultat de la cirese. Acum puteti adauga si zaharul vanilat.


Se lasa totul sa fiarba pana se ingroase putin compozitia. Inainte de a lua de pe foc adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea un clocot.
Dupa ce am stins focul si s-a racorit putin siropul se strecoara din nou printr-o sita deasa, se pune in sticle, se sigileaza bine si apoi se invelesc cu niste paturi. Siropul de cirese negre se lasa asa circa 24 de ore, dupa care pot fi puse in camara sau intr-un loc racoros.


Siropul de cirese negre se serveste cu apa minerala sau plata.
Sursa acestei retete este Pusik's Blog.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors