Sirop de capsuni

Ce bun este acest sirop! Pentru reteta m-am inspirat de pe blogul Angelicai Nistor.

Portii
25
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg capsuni;
  • 2 kg zahar.

Mod de preparare

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele. Se amesteca cu zaharul, apoi se lasa la rece pana a doua zi, amestecand din cand in cand. A doua zi, capsunile se scot din siropul lasat (puteti face dulceata din ele, sa le congelati sau sa le conservati). Se strecoara siropul (eu nu l-am strecurat, dar e mai bine sa o faceti), apoi se pune la foc si se fierbe 15-20 de minute, dupa care se pune fierbinte in sticle (5 sticle de 330 ml). Sticlele se capacesc si se pun intr-o patura groasa, lasandu-se la racit 1-2 zile. Se poate servi cu apa minerala si cuburi de gheata.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post