Sirop de capsune

Curatam fructele de resturile de frunze, se . spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat. Se zdrobesc cu mina, se lasa vasul la rece 10 ore,

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • vanilie
  • apa

Mod de preparare

Curatam fructele de resturile de frunze, se . spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat.

Se zdrobesc cu mina, se lasa vasul la rece 10 ore, dupa care se strecoara prin tifon si se lasa siropul sa se lim-

pezeasca.

Separat, se pune zaharul cu 2 1 de apa rece pe foc si se fierbe pina cind ajunge, legat ca pentru dulceata.

Atunci se pune siropul de fructe, se mai fierbe un sfert de ora, se parfumeaza eu putina vanilie si se pune cald in sticle curate si bine uscate.

Se tin sticlele invelite in paturi sau se fierb a doua zi in bain-marie. Se leaga sticlele inainte de a se pasteuriza cu celofan pus in doua, umezit cu apa rece si bine intins.

Sticlele se pastreaza in camara, la loc uscat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors