Toamna bogata cu fructe din flora spontana a tarii noastre!
Bobitele de paducel se curata pe cat posibil de toate coditele, apoi se spala in mai multe ape reci, se strecoara si se pun intr-o craticioara. Se acopera cu apa de 3 degete, apoi se lasa sa fiarba bine, cca 30 minute, de la primul clocot.
Se dau la blender, apoi se strecoara de 2-3 ori printr-o sita foarte deasa, diluand pasta cand si cand cu cate un pic de apa, pana reusim sa strangem cat mai multa pasta si sa indepartam samburei micuti.
Pasta obtinuta se pune la fiert din nou cu zaharul, sucul de la cele 2 portocale si cca. 300 ml apa si stelutele de anason pe care, dupa ce oprim focul, le scoatem din nectar. Se fierbe cca 30 de minute de la primul clocot, la foc domol, amestecand continuu sa nu dea pe foc. Se toarna in sticle curate si uscate, apoi se etanseizeaza. Se pun sticlele intr- o craticioara si se acopera cu un prosop gros, lasand de seara pana a 2 a zi sa se raceasca in voie.
Paducelul galben este un arbust mai greu de gasit printre ceilalti arbusti, dar eu am fost norocoasa sa il gasesc si sa astept sa se coaca fructele bine. Se coc bobitele (se maresc si capata culoarea galben intens cand sunt coapte) un pic mai tarziu ca paducelul rosu si mie imi pare ca sunt si un pic mai dulci la gust si samburele un pic mai mic ca cele rosii. Odata culese, cu greu m-am hotarat ce sa prepar cu ele.Dupa acest delicios nectar o sa merg sa mai culeg pentru o pasta pentru indulcit ceaiul la iarna, pentru decorul prajiturilor.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post