Prajitura cu mere sau cu branza

Prajitura cu branza sau mere este delicioasa si preferata de familie. Ingredientele necesare sunt: faina, mere sau branza, oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 vârf bicarbonat
  • o jumatate de lamaie strecurata plus coaja
  • 9 linguri ulei amestecate bine cu 9 linguri iaurt si 10 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 kg si jumatate mere dustulite cu putina scortisoara
  • se indulceste dupa gust
  •  

Mod de preparare

Prajitura cu mere sau cu branza este o prajitura simpla, care se face, dupa cum urmeaza: intr-un castron amestecam galbenusurile, zaharul si un varf de bicarbonat. Peste punem o jumatate de lamaie strecurata plus coaja, 9 linguri ulei amestecate bine cu 9 linguri iaurt si 10 linguri faina. Rezulta un aluat care se pune la copt in cuptorul preincalzit. Se tine in aragaz pana simtiti deja aroma in bucatarie, apoi faceti proba cu scobitoare. Separt faceti umplutura, dupa plac, cu branza sau cu mere.

Cand e gata compozitia, aceasta se toarna peste aluatul semicopt, si punem si o bezea facuta din 3 albusuri tinute la tempertura camerei si batute bine cu zahar. Se mai da la aragaz inca 10-15 minute.

 


Alte prajituri simple recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala